maanantaina, toukokuuta 29, 2006

Värjäilty on

Viikonloppuna testailin aikaisemmin mainostamiani värijauheita. Aikas addiktoivaa puuhaa... ja kynnet värjäytyivät violeteiksi. Eipä mulla tietenkään mitään hanskoja ollut.

Tilannekuvia värjäysoperaatiosta ei valitettavasti ole. Ehkäpä kuitenkin voitte kuvitella, että huppupäinen (rogue, tietenkin ;) naisihminen kera jättimäisen höyryävän kahvipannun ja värijauheiden kanssa puolen yön aikaan vesisateessa järvenrannassa voipi herättää kummastusta.

Tässäpä ne värjäilyt sitten:Siniset langat ovat seitsemää veljestä, oikeanpuoleinen vyyhti nallea ja kaksi pientä kerää woolia. Nuo tuntuivat värjäytyvän helposti. Virtain villat eivät päässeet vielä kuvaan, sillä olen jo ehtinyt hukata ne jonnekin. Punaisella värjätystä luonnonvalkoisesta virtain villasta tuli tosi hennon vaaleanpunaista ja sinisellä värjätystä harmaata! Tosin harmaan värin saattoi aiheuttaa myös nopea pulahdus siitepölyisessä järvessä. Kuvia noista virtain villoista tullee, kunhan ne jostain löytyvät.
Jäin ehdottomasti koukkuun värjäilyyn ja seuraavana listalle voisi olla kool-aid-kokeilu. Tietty ihan luonnonmateriaaleillakin värjäystä tekisi mieli kokeilla.

Muut käsityöt eivät ole juurikaan edenneet. Pari riviä hamosta väsäilin eilen elokuvaa katsellessa. Uusia töitäkin on luvassa: isoveljet on ostettuna äipän rogueta varten.

Niin ja mukaan tarttui vielä perjantain "kyläkauppavierailulta" Filati. Siinoli ihania kesätoppeja ja vaikka mitä.

Tämän viikon ohjelmassa olisi lisäksi lankakauppatarjonnan kartoittaminen Tallinnasta (tai lähinnä se, pääseekö työreissulla ollenkaan shoppailemaan) ja Islannista. Vinkkejä Reykjavikin lankashoppailumahdollisuuksista otetaan vastaan ja tietty muutenkin Islannissa matkailusta. Lennot Reykjavikiin on varattu ja lähtöpäivä on 14.6., eikä matkaa ole suunniteltu juuri ollenkaan lukuun ottamatta hostellivarausta kahdeksi ekaksi yöksi. Tässähän tulee kiire...

Nyt kuitenkin neulomaan ja katselemaan elokuvaa.

2 kommenttia:

juuli kirjoitti...

Olen keräillyt blogiini arvioita eri maiden ja kaupunkien lankakaupoista, mihin nyt on sattunut ihmisten blogeissa törmäämään. Reykjavikista ja Tallinnasta ei ole mitään, mutta jos itse löydät tai loppujen lopuksi kirjoitat sellaisen, lähetä minulle postia ja linkkaan juttusi.
Anne kirjoitti jonkin aikaa sitten Tallinnasta, mutta ilman osoitteita, ehkä siitä on hyötyä
http://muro.vuodatus.net/blog/135206

Hauskaa matkaa ja antoisaa shoppailua!

emilia kirjoitti...

juu. yritän laittaa jotain kommentteja tänne ainakin Reykjavikista sitten aikanaan. Tallinnasta löysin jotain hyviä vinkkejä pienestä neuleblogista

http://www.minnaproductions.net/Tallinna.htm