tiistaina, syyskuuta 11, 2007

LäpLäpLäppiä


Viikonloppu kului leppoisasti marjastaen ja käsitöitä tehden. Tietty ei sitten muistettu ottaa kameraa mukaan, joten punaiset puolukkamättäät, superpuolukat ja huovutuksen vaiheet jäivät ikuistamatta.

Toissavuoden käsityömessuilta Tampereelta ostin korvaläpän metalliosat tarkoituksenani huovuttaa ne. Messuilla opastettiin neulomaan läpille päällinen ja sitten huovuttamaan se.
Uskaltauduin kuitenkin askelta pidemmälle ja pääsin oikeasti huovuttamaan. Ei se huovuttaminen sitten ollutkaan niin hankalaa ja vaikeaa kuin ajattelin. Jännittävää kylläkin. Sain ihan ensiluokkaista opastusta ja neuvoja, joten sain myös jotain aikaiseksi.

Ensimmäisenä valmistuivat nämä omaa designia edustavat leppisläpät. Pohjana on se messuilta ostettu metallihäkkyrä. Virkkasin kaksinkertaisesta hahtuvasta pyörylät läppien kohdalla ja sankaosan päälle kerroksen yksinkertaisesta hahtuvasta. Tuntosarvet huovutettiin ohuen muovinarun/kaapelin päälle ensin ja sisään ujutettiin villalankaa. Langan avulla sarvet saatiin kiinnitettyä sankaosaan. Virkkausten päälle aseteltiin kerroksittain suomenlampaan villaa ja välillä tartutettiin kiinni saippualla ja vedellä. Leppiksen pilkut on leikattu esihuovutetusta merinovillalevystä.
"Priimaa tuli vaikka keskinkertaasta yritin."

Toiset ovat jo osittain risainia. Nimittäin noiden alla on vanhat kulahtaneet fleecepintaiset läpät. Fleecepintaan ompelin pirkkalankaa "tartutuspinnaksi". Päälle huovutin merinovillaa. Ihanan pehmeät näistä tuli, mutta merinovillan käsittely oli mutkikasta pitkäkuituisuuden takia. Pinnalle huovutin ruskeasta hahtuvasta kiemurakoristetta. Helmiä meinasin laittaa vielä lisäksi, mutta testauksen jälkeen totesin, etteivät sopineetkaan. Näihin jäi myös harmittavasti aukkopaikkoja villaan, mutta pääsevät varmasti käyttöön.

Kirpeänviileitä aamuja odotellen toivottelen kaikille mukavaa alkanutta viikkoa!

9 kommenttia:

Sini kirjoitti...

Ihanat nuo leppisläpät!!

Anonyymi kirjoitti...

Hih, nuo on hauskoja!!

Perhoneito kirjoitti...

Tosi söötit noi leppisläpät :) Eikä noissa toisissakaan oo valittamista. Satakertaa kauniimmat ovat kuin kaupasta ostetut. Kävinkin jo illalla kurkkimassa, mutta silloin ei vielä mitään uutta ollut tullut.
Mitäs puikot, koska pääsen testaileen :) (en mä kärsimätön oo)

Anonyymi kirjoitti...

Onpas mahtavia!

Anonyymi kirjoitti...

onpas tosi kivat! ja sun kuvauksen perusteella ei vaikuttanut kovin vaikeilta tehdä. pitäisköhän ittekkin tehdä tuollaiset?

emilia kirjoitti...

kiitokset kommenteista! piristivät tätä kovin kiireistä päivää.

perhoneito: mun kuvaaja heräs vasta yhdeksän jälkeen

henna: suosittelen, sillä ei nää tosiaankaan ollu vaikeat. alkuvaiheessa tosin meinas epätoivo iskeä, kun villa oli kamalan lötköä ennen huopumista

Jenni kirjoitti...

Hienoja korvaläppiä! Eipä ole tullut ennen ajateltua, että tuollaisiakin voi tehdä itse.

satumh kirjoitti...

tosi kivat molemmat! :)

Marika kirjoitti...

Aivan ihanat korvaläpät !!! Yritin viime talvena löytää Oulusta noita aihioita mutta en siinä onnistunut. Muistatko yhtään keneltä ne ostit ?