tiistaina, heinäkuuta 03, 2007

Arvontalaulu

Onhan tätä harkittu jo kuukausi, joten tässä se tulee. Nimittäin Emilian blogin historian ensimmäinen blogiarvonta. Osallistut arvontaan kertomalla suosikkihuivilankasi kommenteissa. Vastausaikaa on torstai-iltaan (5.7.) klo 20 asti. Arvon voittajan joko torstaina neuletapaamisen jälkeen tai sitten perjantaina.

Alla kuva aikaisemmin valmistuneesta Shetland Trianglesta käytössä.

36 kommenttia:

hanna_h kirjoitti...

En ole mikään huivilanka-asiantuntija, sillä en ole niin monia pitsihuiveja neulonutkaan. Mutta pehmeimmän huivin neuloin Dropsin Alpacasta, joka muutenkin on niin ihanaa, että valitsen sen.

Anonyymi kirjoitti...

Kovin paljon ei ole kokemusta, mutta Dropsin Alpaca on ihastuttanut täälläkin :)

Villasatu kirjoitti...

mä tykkään Grignascon Merinosilkistä, se on superpehmeää, neulottaessa ja käytössä. Parasta vielä yksinkertaisena...

Vilma kirjoitti...

vimeisimmän (ei silti viimeisen :D) neulomani hyrnan perusteella Wetterhoffin Sivilla; pehmeää ja kauniisti laskeutuvaa lankaa, joka ei ole liian villaisen tuntuinen silkkipitoisuutensa vuoksi.

Lisäksi sen hintalaatusuhde on mun mielestä erinomainen; 1,5 vyyhdistä saa jo hyvän kokoisen huivin, ja vyyhdin hinta on noin 5 euroa.

Anonyymi kirjoitti...

Sivillaa minäkin suosin : )

AnneM kirjoitti...

virolainen liukuvärjätty villa, ja sen varmaan huomaa blogistani ;)

muoriska kirjoitti...

Hmm.. en ole kovin montaa kutonut, mutta tänään sain knit picksin Shimmeriä ( 70 baby alpaca, 30 silkkiä) se vaikuttaisi aika hyvältä.

Carita kirjoitti...

Minunkin suosikkihuivilankani on Wetterhoffin Sivilla: sopivan paksua ja ihana silkin kiilto.

Anonyymi kirjoitti...

hyvin pienellä kokemuksella sanoisin Grignascon MerinoSilkin kaksinkertaisena..:) Alan juuri tehdä MysteryStole 3 siitä..

Anonyymi kirjoitti...

Ihanin, minkä olen neulonut, on Novitan Bambusta tehty. Dropsin Alpacaa minullakin odottaa, luulen, että se on paljon ihanampaa.

katinkontti kirjoitti...

Käytössä mukavin oli yllättäen Marks&Kattensin Anemone puuvilla-viskoosilangasta tehty huivi, valitettavasti se hävisi johonkin viime kesän riennoissa. Neuloa olen tykännyt ohutta kampavillalankaa (esim. Pirtin kehräämön).

Anonyymi kirjoitti...

Minä liputan Wetterhoffin Silvian puolesta, vaikkakin on tuskallisen ohutta neuloa, niin ah, miten pehmeää!

Anonyymi kirjoitti...

Samoja lemppareita kuin muillakin: Silvia ja Alpaca, mutta ehdoton ykkönen on kyllä tuo Grignascon merinosilkki. Taivaallista!

Pikkumyy kirjoitti...

Ainoan huivini olen neulonut dropsin alpakasta ja se käyttäytyi kauniisti. Se siis.

Anonyymi kirjoitti...

tunnen itseni köyhäksi ja sivistymättömäksikin, kun huomaan kuuluvani aivan muihin kasteihin lankojen suhteen kuin kaikki edelliset: en käy varsinaisissa (ihanissa, mutta kalliissa) lankakaupoissa vaan lankakauppanani toimii Kaijonharjun Tokmanni, jossa Novitan langat ovat halvimmat. Mutta koska haluan silti osallistua: Huiveja olen tehnyt vain Seitsemästä veljeksestä ja Nallesta ja näistä valitsen paremmaksi Nallen, koska huivista ei tule niin paksu ja tönkkö.

kuka lie kirjoitti...

Muutkin näkyy olleen minun kanssani samaa mieltä.. Minunkin lempparit on Sivilla ja alpakka. Ensi talveksi pitää kokeilla sublinen merino silkkiä, se tuntuu kerällä ihanalta mutten vielä tiedä millainen on käytössä.

Anonyymi kirjoitti...

Huiveja en ole neulonut. Salomoninsolmuilla tekis mieli kokeilla. Pitsihuivit ois aivan ihania, mutta varmaan liian työläitä. Dropsin Alpaca on lankana niin hienoa, että varmaan se on suosikkini. Miksei joku silkkivillakin, mutta sellaista en ole vielä päässyt hiplaamaan

Sari (saristitching) kirjoitti...

Merinosilkki on ihanan pehmeää. Kaksinkertaisena tykkään siitä.

Tuulia kirjoitti...

mie sanon että Grinascon merinosilkki, se on juuri sopivan ohutta ja pehmeätä ja siinä on mahtava kiilto.

Anonyymi kirjoitti...

En ole montaa huivia tehnyt mutta tämän kokemuksen pohjalta Dropsin Alpaca on mieluisin.

Anonyymi kirjoitti...

Dropsin Alpacasta olen muutaman huivin väsännyt,pehmeä lanka, saa pitsineuleen esille kauniisti !
PÄIVI

Jatta kirjoitti...

Dropsin Alpaca. Ylläripylläri

Anonyymi kirjoitti...

En ole hirveästi huiveja neulonut, mutta niistä harvoista mitä olen tehnyt, tykkäsin Bambu-langasta ja Floricasta. Elämäni ekat mohairit odottaa tuolla neulomistaan. :-)

Tarja kirjoitti...

Niistä langoista, joista minä oon huiveja tehnyt, on mieleisimmät olleet Sivilla ja Alpaca Cloud.

Mari kirjoitti...

Dropsin Alpaca ja Novitan Florica on mulle mieluisimmat huivilangat. Tosin en ole päässyt vielä kokeilemaan Wetterhoffin ihanuuksia enkä Merinosillkiä, voihan se olla että siinä vaiheessa mieli muuttuu :)

Anonyymi kirjoitti...

Wetterhoffin Sivilla saa minultakin äänen. Ihanan tuntuista ja keveää lankaa

t. JohannaH

Anonyymi kirjoitti...

Eipä ole minullakaan paljon kokemusta hienommista huivilangoista!(täältä sain ainakin muutaman kokeilemisen arvoisen vinkin)
Kitten mohairista olen neulonut.Se on kans ihanan pehmeää...

laurar kirjoitti...

Luulen tykkääväni Kid Silk Hazesta, mutta Sublimen Kid Mohair on hyvä varavaihtoehto

Maartsi kirjoitti...

Virolaista liukuvärjättyä villaa ehdotettiinkin jo. Varsinkin niskasta aloitettavassa huivissa väriliukuma esiintyy edukseen.

Tui kirjoitti...

Kyllä se mieluisin on ehkä Merino Oro :)

satumh kirjoitti...

Hmmm...en ole kyllä pitsihuiveja koskaan tehnyt, jos sellaista lankaa tarkoitata, mutta osallistun silti, jos vaan saa. :) Sen voin kyllä kertoa että ohuenohuista langoista en tykkää.

Anonyymi kirjoitti...

Minun huivisuosikkilankani on toistaiseksi Drops Alpaca ja Kitten Mohairkin menee. Muita en juuri ole kokeillut vielä.

Jonna kirjoitti...

Minä en ole yhtään pitsineulehuivia saanut alkua pidemmälle, joten lempparihuivilankaa on vaikea mainita. Villa on kuitenkin materiaalina ihana.

Anonyymi kirjoitti...

Sivillaa minäkin suosin. Kovin montaa huivia en ole tehnyt, mutta siitä olen eniten tykännyt.

Anonyymi kirjoitti...

Huivien tekemisestä ei kovin paljon kokemusta. yksi neulottu kotiväellä, on paksu, mutta siitä huolimatta tullut käytettyäkin(ehkä myös sillä, että sen eteen on nähnyt paljon työtä - en ole supernopea neuloja..)

Tällä hetkellä työn kohteena icarus punaisesta merinosilkistä kaksinkertaisena - AIVAN IHANAA, pehmeää lankaa ja huivista tulee varmaan ikuinen kaveri, juuri pehmeytensä ja kiiltonsa ja kevyen olonsa vuoksi.

t. Hanna Ho.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Myöhässä ollaan, mutta osallistun kuitenkin. Huivien kudonnasta ei ole järin kokemusta, mutta nyt on jo pitkään ollut valmistumaisillaan pontso (kaksi kolmio rosea yhditäen). Lankana on puuvillainen Viola joka on ollut miellyttävä tuttavuus. Mukava neuloa ja sopivan "arkinen" arkikäyttöön tarkoitetulle pontsolle.