sunnuntaina, marraskuuta 06, 2011

Pitsimattoja


Iso matto: Kauhavan Kangasaitan Aura-matto, halkaisija 145 cm
virkkuukoukku nro 10, reilu 4 kg Kauhavan kangasaitan Lilli-ontelokudetta
Roosa matto: Kauhavan Kangasaitan Juhannusruusu-matto
virkkuukoukku nro 10, n. 2kg Lilli-ontelokudetta
Valkoinen matto: Juhannusruusu
virkkuukoukku nro 8, Mini-ontelokudetta


Näiden pitsimattojen värkkäily on mukavaa puuhaa, kun yritän nukuttaa puheliasta 3-vuotiasta pikkuneitiä. Joinain iltona valmistuu monta kerrosta ja toisina iltoina tyttö nukahtaa heti, kun otan virkkuutyön esille iltasadun lukemisen jälkeen. Välillä virkkaaminen onnistuu myös kesken lasten leikkien. 1-vuotiaan vielä melko suppeaan sanavarastoon kuuluu jo sana "koukku".
Tällä hetkellä työn alla on turkoosi matto, johon löytyi ohje uusimmasta Modasta. Sen jälkeen suunnitelmissa on matto joulukuusen alle. Malli on vielä mietinnässä, mutta mahdollisesti päädyn tuohon Aura-mattoon. Kyllä täällä neuleitakin valmistuu tasaiseen tahtiin. Suuri osa taitaa päätyä joulupaketteihin, joten ei niistä vielä sen enempää.
Tässä vielä meidän 3-vuotias pikkuaskartelija juhlimassa syntymäpäiväänsä:

3 kommenttia:

Perhoneito kirjoitti...

Ihania mattoja! Mäkin oon miettiny, että tollasia (tai pieniä liinoja) ois kiva virkata, mutta nääh... pipojen neulonta on niin paljon nopeempaa.
Jospa sitä itsekin jaksais joskus taas blogata...

emilia kirjoitti...

joo, bloggaa!! Mullakin on muutamia kuvattuja hommeleita odottamassa bloggausinspistä. noi matot on oikeesti ihan huippunopeita virkattavia. mulla on seuraava jo valmis ja joulukuusenalusmattoa alotin eilen.

ninni kirjoitti...

Ihana juhannusruusu-matto. en löytänyt ohjetta mistään, en päässyt linkistäkään eteenpäin :(