torstaina, tammikuuta 24, 2008

Hihatin ja pipa

Vilman inspiroimana tein muokatun version Fitted Knits-kirjan hihattimesta. Pikkusiskoni on jo pitkään toivonut tällaista ja vihdoin sain aikaiseksi kutoa hihattimen kesällä bongaamistamme iltatorilangoista.

Malli: Two-tone Ribbed Shrug (Stefanie Japel: Fitted Knits)
Lanka: Garnstudio Karisma
Kulutus: n. 250-300 grammaa
Puikot: 4.5 mm ja 3.75 mm
Teen aina mielelläni siskolleni neuleita, sillä neuleinnostukseni alkuajoista lähtien hän on ollut uskollisin "asiakkaani". 9 vuoden ikäerosta johtuen kudoin siskolleni paljon neuleita, kun sai vielä tehdä pieniä senttikokoisia paitoja. Kerrankin tein sellaisen hauskan rallilippuhihaisen kirjoneulelehmäpaidan, mutta se voisi olla jonkun muun kirjoituksen aihe...
Tämmösen pikapipan värkkäilin viime viikonloppuna. Oikeastaan tein kaksi lähes samanlaista, mutta se toinen lähti partiokaverini mukaan.
Malli: Odessa (MagKnits)
Lanka: Garnstudio Karisma
Kulutus: n. 80 grammaa
Puikot: 3.75 mm
Tästä oli tarkoitus tulla muodikas myssy, mut tulikin ehkä hiukkasen liian suuri. Tietty alle mahtuis "sisäpipo". Tarttee kehitellä mallia vielä vähän lisää tai siis löytää joku muu lanka ja mahdollisesti toinen mallineulekin

Äskeisessä neuletapaamisessa lankavarastoni koki uudistuksia lankavaihdon merkeissä ja tehtiin yhteistilaus lankakauppa.comiin. Kiitokset mukavasta seurasta Satut U&H, Johanna ja Päivi!

7 kommenttia:

Markka kirjoitti...

No nythän se kovin muodikas myssy on kun on hirmu iso :)

JohannaL kirjoitti...

Kiitos itsellesi emännöinnistä :)

satumh kirjoitti...

hihattimet on kivoja!

kauheen nopeesti meni aika neuletapaamisessa kun oli niin hauskaa! :)

PäiviP kirjoitti...

Kiva pipo ja hihatin! Kiitos itsellesi mukavan tapaamisen järjestämisestä!

Henna kirjoitti...

Kiva hihatin! Onpas teidän nuorin kasvanut isoksi :)

Onko teidän isä rakentanut takapihalle jonkun kuistin tms, vai missä neiti poseeraa? Kun on kai tuo teidän lutti tuossa taustalla.

Anonyymi kirjoitti...

Samis! Mä teen Vilman inspiroimana muokattua versiota tuosta bolerosta pikkusiskolleni!

emilia kirjoitti...

markka: juu, iso myssy oli tilauksessa :) mä en ehkä vaan uskonu, että se sais olla noin suuri...

henna: juu, "niin ne vuoden vierivät, huomennakin on jo tiistai" (lainaus jukka parkkiselta). luulen, että voisin todeta samaa teidän kaimastani eli teidän nuorimmaisesta. jep. pappa on löytänyt vielä rakentamattomia neliöitä tontilta ja pykännyt takapihalle terassin.

mewril: pikkusiskoille neulominen on ihan parasta. muille en itse juuri tilaustöitä tee. hassua, että just toisista tietämättä tulee tehtyä samoja juttuja. tuun sit heti kattomaan, että millaisen sait tehtyä :)