tiistaina, heinäkuuta 24, 2012

Pinaattiunelmat


Kaksi vuotta sitten heinäkuussa meillä taidettiin syödä melkein joka päivä kaupan pinaattilättyjä. Pienempi tyttö oli vastasyntynyt, mies palannut juuri töihin ja minä olin kahden vaippaikäisen kanssa kotona. Varma lounasvalinta aamupäiväpuistoilun jälkeen oli pinaattilätyt. Sittemmin kehittelimme miehen kanssa pinaattilättylakon ja pinaattilättyjen kaupasta ostaja olisi joutunut syömään yhden päivän ajan viidellä aterialla pinaattilättyjä. Sittemmin lakko on unohtunut ja satunnaisesti meille ostetaan kaupan pinaattiunelmia.


Tänään jääkaapista ei tuntunut löytyvän sopivaa lounasevästä ja päätin kokeilla, millaiset wannabe-einespinaattilätyt saisin aikaiseksi. Näistä tuli niin hyviä, että raportoin ohjeen tänne.

 Pinaattiunelmat
2 dl kermaviilia
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1tl ruususuolaa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl voisulaa
n. 2 dl tuoreita pinaatinlehtiä soseutettuna sauvasekoittimella vesitilkassa
voita paistamiseen

Sekoita vispilällä kermaviili ja kananmunat. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon lopuksi voisula. Paistetaan heti kuumalla valurautalättypannulla. Tästä taikina-annoksesta tuli 24 lättyä. Nautittiin jäisen karviaissoseen kanssa ja kaikki meni. Näitä voisi testata myös smetanan, sipuli- ja suolakurkkusilpun ja raejuuston kera. 
Edit. Kävin lisäilemässä ohjeeseen pinaatin! Se oli tässä se oleellisin juttu, kun pihakasvimaalla rehotti pinaatti ja jääkaappi kumisi tyhjyyttään.




7 kommenttia:

Perhoneito kirjoitti...

Tuliks näihin pinaattiakin ;)

tippi kirjoitti...

Tippi Tampereelta vilkuttaa ja kyselee samaa :D

emilia kirjoitti...

terveiset Tampereelle! Lisäsin ohjeeseen pinaatin. Selityksenä mainittakoon, että koko tuon postauksen kirjoittamisen ajan leikin kirjastotätiä ja tytöt roudasivat eestaas meidän tietokirjallisuutta :)

Sini kirjoitti...

Meilläkin pinaattiletut raejuustolla ovat olleet väsyneen äidin lounasvalinta. Pitääpä kokeilla joskus tehdä itse :-)

satumh kirjoitti...

just vasta oltiin vohvelikahvilassa viime viikolla. tarkotus ois kyllä yrittää tapaamisia elvyttää.. :)

Henna kirjoitti...

Hei! Pitkästä aikaa kävin kurkkimassa sun blogiin :) Ihania mekkoja ja paitoja olet neulonut tytöille. Kylläpä Säde on äitinsä näköinen :)

Mieluusti poikkeaisin teille kylään, mutta meillä ei vieläkään ole autoa (työ- ja koulumatkat sujuu ilman, niin ei ole ostettu) ja siirtyminen Oulusta eepeelle taittuu junalla. Sitten kun hankitaan auto, niin lupaan piipahtaa matkan varrella kahvittelemassa!

Tätä reseptiä haluan kyllä kokeilla :)

Ada ★ kirjoitti...

ihan kivanoloinen blogi, ulkoasua voisit hieman muutella.. :))