lauantaina, heinäkuuta 07, 2007

LomaLomaLoma

Myyrälaukut oli Joulupuussa halvennuksesta. Näitä on näkynyt blogeissa aikaisemminkin. Onks tää nyt sit ta-ne:n virallinen salkku?

Myyrista huolimatta suunnitelmissa ei ole matkustaa Prahaan. Muuttoa tarttis järjestellä, mutta sitä ennen luvassa on neulomista ja lankoja.

torstaina, heinäkuuta 05, 2007

Arvottuja juttuja ja huiveja

Arvonta suoritetttiin äsken virallisen valvojan läsnäollessa ja voittajiksi arpoituivat carita ja laura koo. Laitatteko sähköpostia mulle osoitteeseen emilia 'at' iki piste fi.

Sitten taas huiveihin. Ekana juhannus- ja kesäflunssakäsityö.

Malli: Hyrna med kronuprjoni
Ohje: Sigrídur Halldórsdóttir: Þrihyrnur og langsjöl
Lanka: Fyberspates Lace Weight Silk (100% silkkiä) - Summer fruit (50g/400m) Get Knittediltä
Puikot: 4 mm 100 cm Lace-addit (<- mun uudet lempparit)
Ulottuvuudet: 52 cm x 125 cm

Tämmönen on parhaillaan pinkoutumassa sängyllä. Mystery Stolen innoittamana testailin helmiä tähänkin. Lisätietoja huivista tulee myöhemmin. Jostain käsittämättömästä syystä en saa millään aikaseksi mitään nobrain-käsityötä. Edelleen tikutan hiiitaaasti baijerilaissukkia ja jotain uutta pitäisi taas keksiä. Ennen käden kipeytymistä aloitetut työt eivät jostain syystä nyt erityisesti kutsu.

tiistaina, heinäkuuta 03, 2007

Arvontalaulu

Onhan tätä harkittu jo kuukausi, joten tässä se tulee. Nimittäin Emilian blogin historian ensimmäinen blogiarvonta. Osallistut arvontaan kertomalla suosikkihuivilankasi kommenteissa. Vastausaikaa on torstai-iltaan (5.7.) klo 20 asti. Arvon voittajan joko torstaina neuletapaamisen jälkeen tai sitten perjantaina.

Alla kuva aikaisemmin valmistuneesta Shetland Trianglesta käytössä.

sunnuntaina, heinäkuuta 01, 2007

Hyrna, again


Malli: Hyrna Herborgar
Ohje: Sigrídur Halldórsdóttir: Þrihyrnur og langsjöl
Lanka: Grignascon luonnonvalkoinen merinosilkki kaksinkertaisena arvioilta n. 70 g
Puikot: 4,5 mm

Tää kolmannen neulominen maistu jo puulta, mutta valmiiksi tuli silti. Vähän ennen loppua iski paniikki, että riittääkö lanka. Olin jo suorittanut tarkat laskelmat, että keskenhän se loppuu... Tikutin huivin sisulla loppuun ja lankakin juuri ja juuri riitti. Kiitokset vielä Lauralle paniikkiavusta! Pingotuksen jälkeen huivista tuli ihanan suuri ja lanka on aivan täydellistä. Mun mielestä jopa pehmeämpi kuin 100% silkkilangasta tehty.

Tässä vielä tarkemmin lähikuvaa
ja menossa mukana Tampereen kulttuurimaisemassa
Aamukammassa on enää vähän piikkejä. Huomenna alkaa viimeinen työviikko vanhassa paikassa. Sen jälkeen on tiedossa lomailua: neuleita, potteria, jäätelöä, silkkilankaa, laceaddeja, neuleita, aurinkoa ja uimista (lue kämpän myynti, pakkausta, muutto, laatikoiden purkua jne). Syksyllä taidankin löytyä Tampereen neuletapaamisten sijaan useammin Keski-Pohjanmaaalta.

Hassua, kun ei sunnuntai-iltana ole minkäänlaista töihinmenoahdistusta. Taidan lähteä purkamaan innostustani baijerilaissukan alun pariin.